Boktips – Till varje pris

Av admin
Böcker
19 Mar 2014
2649 Läsningar

TILL VARJE PRIS – av Mathias Sundin

Tänk om en svensk skulle bli USA:s president.

Mark John Eriksson, senator i Minnesota, med stor släkt i Norrköping och Stockholm, ska kandidera för en ny mandatperiod. Runt omkring sig har han en hel stab av medhjälpare och finansiärer, som skall göra detta möjligt för honom. Hans största motståndare är Michelle Bachmann, men som kandidat finns även vännen Barack Obama.

Under valkampanjen, så som i många kampanjer, så sker smutskastning, och alla olägenheter som går att finna, tas upp i ljuset. Många av påhoppen gäller hans tid som amerikansk soldat i Beirut, Libanon. Mark och hans stab, får om och om igen försvara och förklara än det ena än det andra.

Utan Marks vetskap begås det också mord, för att skydda honom. Men vem är det som skyddar honom? Mitt i kampanjen kommer även nästa stora fråga upp. Om han blir omvald som senator, ska han då sikta på den högsta politiska vinsten: Vita Huset?

Till varje pris är en spännande bok, som beskriver hur en amerikansk valkampanj ser ut. Författaren Mathias Sundin, jobbade 2008 för John McCains presidentkampanj i Nevada. Han har träffat bl a Barack Obama, Mitt Romney och Bill Clinton.

Comments

comments