Skivrecension: No Ceremony///

Av admin
Kultur
15 Okt 2013
1306 Läsningar

No Ceremony/// – No Ceremony///

noceremonyDet här är en skiva som kan förflytta jordaxeln ett par millimetrar, jag önskar jag kunde spela den för hela världen i något gigantiskt soundsystem, den låter som inget annat och den sätter ett barnsligt leende över gubben i månen på himlen varje kväll jag spelar den.

När technosyntarna pumpar igång en bit in i Feelsolow, vill jag stampa sönder hela min vinylsamling för den svänger för dåligt. No Ceremony/// är ett albumdebuterande band från Manchesters underjord och dom låter som om The XX varit instängda i en källare under en av Manchesters houseklubbar i början av 90-talet.

Det är inte pop, det är inte klubbmusik, det är inte synt, det är bara ljudet 2013 fullständigt oförvrängt. Dom skriver ihop sina låttitlar, skivan är utgiven på eget bolag, de förvränger sina röster och är lite småmystiska i största allmänhet. Naturligtvis ett sånt där skimmer som gör att man älskar dom ännu mer.

Den här skivan lever under mitt skinn, den pumpar runt blodet, den får varenda hårstrå att resa sig, den får mig att blunda och vråla rakt ut.

Ändå är det en återhållsam nästan sparsmakad platta, inga stora yviga gester. Men den borrar sig in i mig, påtagligt ligger den där och oroar, roar och jävlas med mig, tills den brutit ner mig så jag inte har någon motståndskraft kvar och då måste jag spela den för tolfte gången på lika många timmar och varje gång ger kroppen efter som vid ett massivt nikotinrus.

Lyssna på Spotify: No Ceremony – NO CEREMONY »

Comments

comments