Kvinnors blodbad

Av admin
Nöje
17 Sep 2013
1214 Läsningar

Det finns många olika smeknamn till kvinnans jobbiga vecka – Tant röd, Lingon vecka, Period, Tjejvecka, mm. Men jag skulle vilja kalla det just det, kvinnans jobbiga vecka. Men det är väldigt sällan mensen håller i sju dagar, oftast är det bara fyra eller fem. Och det skulle jag vilja säga är väldigt skönt. Mensen är inget annat än irriterande och besvärlig. Man måste antingen använda en binda som tar upp plats i trosorna eller en O.B som gärna sätter sig fel och är obekväm.

tantrod

Värst av allt är nog dock humöret, man blir lätt irriterad, känner sig uttråkad och smutsig. Ena sekunden kan man sitta och känna sig avslappnad och nästa sekund är man på krigsstigen redo att smälla till nästa person som öppnar käften.

Jag skulle vilja säga att män har det väldigt lyxigt, visst de behöver stå ut med vårt humör, men de slipper det ständiga blodflödet och irritationen. Så ni män som tycker ni har det jobbigt när er fru, flickvän, sambo eller till och med syster eller mamma har mens så tycker jag ni ska tänka om. Tänk er hur jobbigt det är för er och multiplicera den känslan med tio, då kanske ni får en aning om vad vi kvinnor går igenom.

Det finns flera tusen nackdelar med mens som jag inte ens tänker försöka räkna upp. Men finns det några fördelar med den? Ja några finns det nog. Om man inte vill bli gravid till exempel så är mensen en gåva skickad från ovan, om mannen i sitt liv är ”in the mood” när man själv inte är det kan man använda mensen som en ursäkt.
Det är faktiskt väldigt få män som har sexuell kontakt med sin kvinnliga partner när hon blöder, det är ju självklart förståeligt. Men det är även jobbigt ibland. Under sin period blir man väldigt lätt… sugen, och då är det påfrestande när mannen säger nej, vad man än gör och säger.

Nej nu har jag ljugit för er, humöret är inte det värsta. Det är faktiskt mensvärken som kommer några veckor innan, den du, den ska ni män vara glada över att ni slipper. Tro mig, ni har aldrig känt något så fruktansvärt. Vissa kvinnor får så ont att de inte kommer ur sängen på morgon.

Det sägs ju att kvinnor har högre smärtgräns än män, jag skulle faktiskt vilja säga att det finns en gnutta sanning i det. Jag tror inte en man skulle kunna hålla tårarna inne om han var tvungen att stå ut med mensvärk i flera timmar. Eller vad säger ni tjejer?

Jag minns när jag gick i grundskolan, som inte är så länge sedan, tre år. Då pojkarna slängde ut sig sin dumma kommentar när de såg en irriterad flicka. ”Har du mens eller?”, jag tyckte det var så frustrerande att höra, speciellt när man faktiskt hade mens.

Så ni män som gärna slänger ur er dumma kommentarer om kvinnans mens, tänk efter och se om det inte finns något bättre att prata om, något som kanske får henne på bättre humör.

Och tjejer, vi har ingenting att be om ursäkt över. Är det vår vecka så är det, det är männen som får vakta sin tunga!

Text: Isabell Blöhse
Illustration: Michael ”Majk” Lindell

Comments

comments