Sverker Wadstein: Har du hittat din livspartner?

Av admin
Nyheter
7 Jun 2013
1283 Läsningar

För en tid var jag i en bokhandel fick jag se en liten presentbok riktade till personer i åldern 20-30 år. Den inleddes med orden:

De tre viktigaste valen i ditt liv just nu:

1. Val av livspartner.
2. Val av livspartner.
3. Val av livspartner

karlekensval

Namn: Sverker Wadstein
Arbete: Arbetar som ledarcoach och familjerådgivare sedan 1999
Bakgrund: Förflutet som pastor i Missionskyrkan
Intressen: I garaget står en Volvo PV -57 med endast 7000 mil på mätaren!

Detta val är ju viktigt oavsett om man är i början av vuxenlivet eller vill hitta en livskamrat i mer mogen ålder. Men hur vet man att man verkligen har valt rätt? Att det här är mannen eller kvinnan i mitt liv?

Svaret är naturligtvis; man kan aldrig veta helt säkert. Men det finns ändå vissa saker som du behöver vara uppmärksam på när du går in i en relation. Läs igenom checklistan som följer. En övervägande del av dessa punkter behöver stämma in för att en kärleksrelation ska kunna växa och utvecklas positivt.

#1 du känner dig vacker i din partners sällskap
När du är tillsammans med henne känner du dig smart och rolig. Din partner beundrar de val du gjort i livet, din partner tycker du är smart, sexig, härlig att umgås med och helt enkelt fantastisk. Du behöver aldrig imponera på ”den rätta”, för du har redan gjort det genom att bara vara dig själv. Att du, på nåt sätt, kan sträcka på dig i din fulla längd och slå ut i blom!

#2 andra vill vara med er
Du vet att ni är rätt för varandra när andra blir glada och mår bra av att vara tillsammans med er. Äkta kärlek och respekt smittar av sig till omgivningen. Er relation är så starkt och trygg att det också finns plats för era vänner. Både var för sig och tillsammans med er. Om en nära vän ifrågasätter din relation gör du rätt i att lyssna på henne och tänka till en gång extra.

#3 det är enkelt
Att leva nära en annan människa är på sikt aldrig enkelt. Det kräver arbete, kompromisser och personlig utveckling. Men i början av en relation så ska det mesta gå ganska lätt. Är det väldigt krångligt och mycket konflikter initialt så är det en varningssignal. I början av en relation, när förälskelsen är stark, så ska det aldrig vara en kamp utan det mesta ska kännas lätt och smidigt.

#4 din partner vill veta allt om dig
Han kan inte se nog på fotografierna från din barndom. Han vill veta mer om människorna som är och har varit viktiga för dig i ditt liv. Hon vill höra hur det gick till när du, efter mycket kämpande, lyckades klara gymnasiet med G i alla ämnen. Men han är inte bara intresserad av din historia utan också hur din dag har varit. Du känner dig som den mest intressanta människan i världen.

#5 ni pratar drömmar
Det är naturligt och roligt att drömma om framtiden tillsammans. Att prata om vad du längtar efter i livet. Och inte bara i det konkreta och realistiska utan också låta fantasin flöda och kunna dagdrömma hur den ideala tillvaron skulle se ut.

#6 du behåller dina vänner
Självklart är din partner den viktigaste personen i ditt liv men nära vänner är också viktigt. Är ni rätt för varandra så blir det enkelt och naturligt att ni tillsammans träffar varandras vänner. Men också lika självklart att du träffar dina vänner på egen hand. Om du känner att dina vänner inte ryms i livet med din nya partner så är det en varningssignal att ta på allvar.

#7 vågar vara naken
Attraktionen och lusten till din partner ska vara självklar. Men fysisk intimitet och psykisk närhet hör ihop. Minst lika viktigt som den sexuella närheten är den psykiska nakenheten. Att du vågar vara naken i själslig mening tillsammans med den du delar livet med. Livet är inte enkelt men tillsammans med din partner kan du vara liten, svag och sårbar och känna att du får stöd.

[adrotate block="2"]

Comments

comments