London som resmål

Av admin
Kultur
11 Nov 2013
1374 Läsningar

Alla har sina egna skäl till att åka till London, vare sig det är kultur, nöje, shopping eller fotboll. London är en världsstad där du kan hitta allt du söker. Staden som är perfekt för en weekendresa året om.

London

Åker du till London så är shopping i stort sett ett måste. En av de största gatorna är Oxford Street, och här finns allt ifrån Forever 21, Topshop, River Island till de mer exklusiva butikerna som Louis Vuitton, Chanel, Versace och Ralph Lauren. Under vinterhalvåret lyser gatan upp av julbelysningar och det finns inget bättre än att ströva runt Oxford med en Starbucks kaffe i handen.

Något som London även har tusen av är marknader. På matmarknaden vid London Bridge kan du få testa mat från världens alla hörn så som krokodil eller känguru. En annan typ av marknad är Camden market som var mer eller mindre känd som punkarnas kvarter under 80-talet. Idag är Camden en av Londons största marknader som drar tusentals turister varje år, här finns kläder, skor, och smycken i mängder. En del av Camden market ligger i ett stall där de små butikerna ligger i de gamla boxarna där hästarna stod. Ett mycket mysigt ställe där du kan fynda precis allt!

Vill man ha den riktiga `Jag är i London” känslan så ska man åka till Westminster Abbey. Här kan du stå på bron ovanför River Thames med utsikt över London Eye eller stå precis nedanför Big Ben. Härifrån kan man även ta sig en 10 minuters promenad genom en av Londons alla parker så kommer man till Buckingham Palace. Har man tur kan man komma lagom till ett vaktbyte annars kan man sätta sig och ta en fika i St. James Park som ligger precis intill slottet och mata de förvånansvärt tama ekorrarna.

London2

En utav de absolut häftigaste sevärdheterna tycker jag definitivt Piccadilly Circus är, det är mycket neonljus och neonskyltar men musikvideos spelas också flitigt ifrån byggnaderna. Den absolut bästa tiden att åka till Piccadilly är när solen gått ner och skyltarna lyser upp i mörkret. Här omkring finns även många restauranger att välja emellan, så varför inte ta sig en matbit, sätta sig på en uteservering och njuta av allt folk som rör sig omkring Picadilly Circus.

Ett stenkast därifrån ligger Trafalgar Square. Här hittar du mängder av skulpturer och statyer, allt ifrån enorma blå kycklingar till lejon. Trafalgar Square är en av de största sevärdheterna och lockar mängder av turister.

Efter en hel dag av sightseeing är det bästa man kan göra, att gå in på en av de tusentals olika pubarna i London och avnjuta en kall öl eller pint som man säger här och varför inte kolla på en fotbollsmatch? Att Londonbor lever för sin pint och för sin fotboll är ingen myt och jag rekommenderar starkt att utforska pubarna när du väl är i London.

Tröttnar du på den brusande storstaden och vill koppla av lite så finns det, som jag nämnde tidigare, parkupplevelser mitt i staden. Vi har S:t James Park intill slottet, men även Kensington Gardens, Green Park (granne med London Zoo) eller också den kanske mest kända av dem, Hyde Park.

Så nu hoppas jag att om du ska göra den där weekend resan du så länge längtat till, till staden som bara ligger en kort flygtur bort, faktiskt gör det. London är en fantastisk stad som jag tycker alla ska få uppleva.

Text och foto: Angelica Turesson

Comments

comments