Från Örebros Eco till Norrköpings Delfiner

Av admin
Nyheter
15 Okt 2013
1514 Läsningar

-Basketspelaren Pierre Hampton, 22:

Pierre Hampton, 22 år, lämnade Örebro och Eco Örebro Basket för spel i Norrköping Dolphins inför säsongen 2012. Han stod då i valet att satsa full ut på spelarkarriären i Sverige eller att ta en sista chans som collegestuderande i USA där ha erhållit stipendium för hela studiegången.

Pierre Hampton

- Hade jag inte fått kontrakt med Norrköping Dolphins då, så hade jag åkt till USA, berättar Pierre. Jag egentligen inte så attraherad av collegestudier, jag hade svårt med pluggandet och klarade inte intagningsprovet förrän jag var 20 år. Basketspelet gick däremot mycket bättre.

Pierre Hampton som är född och uppvuxen i Örebro har spelat basket sedan 12 års ålder.  Under barn- och ungdomsåren spelade han även ishockey och fotboll i många år. Vid 13 års ålder vald han dock att helhjärtat satsa på basketen. Som ungdom och junior spelade han i BK Star och sedan KFUM Örebro. Han visade tidigt talang och fick spela med äldre åldersgrupper.

När det var tid att börja gymnasiet valde Pierre att gå på basketgymnasiet Celsius i Uppsala. Han blev kvar i Uppsala i två år, sedan blev det flytt tillbaka till Örebro och Virginska skolan i samband med att Eco Örebro Basket startade i Basketligan och erbjöd Pierre en plats i laget.

Pierre som till 100 % vill satsa på en basketkarriär är mycket nöjd med sin tid i både Eco örebro och Norrköping Dolphins. Han är överraskad att det har gått så bra för honom redan första säsongen i Dolphins, han fick betydligt mer speltid än han räknat med. Inför denna säsong känns det som att han är en självklar del av lagets huvudstomme.

- Mitt mål nu är att få spela ännu mer minuter och att utvecklas individuellt, jag strävar efter att få ett kontrakt med en ännu bättre klubb ute i Europa, säger Pierre. Det är självklart en spelares dröm, att bli så bra som möjligt och att få spela i ett så bra lag som möjligt, fortsätter Pierre.

Samtidigt betonar han att han egentligen inte har bråttom, han trivs både i laget och sin nya hemstad. Jag trivdes väldigt bra i Örebro också, förtydligar han.
Pierre har flickvän som är från Norrköping, i familjen finns även en liten hund.

- Men jag har en enorm vinnarskalle, och jag vill ju bli en riktigt bra basketspelare, säger Pierre.

Hur är det då att leva som basketproffs? Utan att prata om lönenivåer så är det klart att en spelare på Pierres nivå klarar sig. Som spelare i Dolphins har han lön, fri bostad, tillgång till bil och fria måltider. Arbetstiderna som basketspelare är dock tuffa, det är inte mycket ledig tid. Mesta delen av veckan, när vi inte är bortresta för match tillbringas i basketarenan, Stadium Arena, berättar Pierre. Dolphins spelar dessutom i två ligor, Basketligan i Sverige och Baltiska ligan.

- Spelschemat är mycket tufft, men det är ju det jag vill, jag är ju basketspelare. På den lediga tid som finns är det skönast att inte göra så mycket alls, då vill man bara koppla av. Antingen ensam med flickvännen eller tillsammans med lagkompisarna. Jag har även lärt känna Isaac Thelin som spelar fotboll i IFK Norrköping och vi träffas ibland, säger Pierre.

Comments

comments