Fotbollstalangen Isaac Kiese Thelin

Av admin
Nyheter
11 Nov 2013
1458 Läsningar

Issac Kiese Thelin  gör nu sin tredje säsong i allsvenska IFK Norrköping. Isaac fick sitt riktiga genombrott förra säsongen och blev då en stabil ordinarie anfallare i laget.

Isaac Kiese Thelin

Isaac, som bott hela sitt liv i Örebro, bland annat i Vivalla, har spelat fotboll sedan han var fem år gammal. Hela tiden i samma klubb, Karlsunds IF.

–Fotboll har varit mitt liv, jag är en riktig fotbollsnörd, säger Isaac. För mig var Örebro en grymt bra stad att växa upp i. Jag gick även fotbollsprofil på John Bauer i Lillån. Vi kom bland annat 2.a i skol-SM

Det är inte svårt att förstå att fotboll verkligen varit den stora delen i Isaacs liv. Han var talangfull och älskade att träna och spela. Han fick åka på många av fotbollsförbundets träningsläger.

–Jag tror att det var under ett landslagsläger som IFK Norrköping fick upp ögonen för mig, berättar Isaac.

Han har dock provtränat med ÖSK men fick ingen respons efteråt. –De var väl inte intresserade av mig eller min spelartyp, säger Isaac.

Efter att ha provtränat med IFK Norrköping blev det dock annat resultat. Han fick kontrakt med klubben. Isaac är glad att han fick komma till en allsvensk klubb. Han hade ju fram till dess varit trogen Karlslunds IF, där han fostrats till den fotbollsspelare han var för två säsonger sedan.

–Jag trivs mycket bra både med IFK och staden, säger Isaac.

Jag känner igen orden, jag fick samma beskrivning från en annan Örebroare i Norrköping, Pierre Hampton, som spelar basket i Norrköping Dolphins (artikeln publicerad i oktobernumret av orebro4you).

–Jag träffar Pierre ibland, berättar Isaac. Vi har lärt känna varandra här i Norrköping, genom gemensamma bekanta och med den gemensamma nämnaren att vi är från Örebro båda två.

–Det finns en till Örebroare här, James Frempong som också ingår i IFK Norrköpings trupp, fortsätter Isaac. Tyvärr har James varit skadad och inte kunna spela denna säsong.

Isaac Kiese Thelin, som alltså gjort stora framsteg i sin fotbollskarriär den senaste säsongen är mycket positiv inför framtiden. Han tror på IFK inför kommande säsong och han känner självförtroende för att kunna vara en fortsatt stabil ordinarie spelare i IFK:s anfall.
–Kanske tillsammans med någon nyvärvad stjärnspelare, säger Isaac och skrattar.

–Mitt mål är att bli en så bra fotbollsspelare som möjligt. Jag vill ut i Europa och få möjligheten att spela på den absolut högsta nivån, säger Isaac. Jag vill spela fotboll och jag vill leva ett bra liv. Favoritlaget i Europa är Barcelona

Redan idag verkar han ha ett bra liv. –Det är en mycket bra sammanhållning i laget, min vardag fungerar mycket bra och jag har nära till familjen i Örebro. Vi i laget hänger ofta med varandra på fritiden, avslutar Isaac.

Text och foto: Mats Turesson

Comments

comments