Boktips – Skendöd av Thomas Enger

Av admin
Böcker
25 Feb 2014
1299 Läsningar

Skendöd – av Thomas Enger

Tältet stod inte där dagen innan. Han och hunden tar sin morgonpromenad den här vägen, varje dag. Han bara måste titta in. Om han bara låtit bli. Handen sitter inte fast, den ligger löst bredvid armen. Huvudet hänger mot ena axeln. De ljusa lockarna med spridda testar av röda, klibbiga hårstrån hänger ner. Näsan är hoptryckt och käken knölig, full av blodröda fläckar och ränder. Flera tänder ligger på marken framför kvinnan, som en gång hade ett ansikte. Det ser ut som om marken har svalt halva henne och flera tunga stenar ligger bredvid.

Henning Juul, kriminalreporter, har precis kommit tillbaka till arbetet på 123Nyheter efter några års sjukskrivning. Han första jobb blir att bevaka mordet på kvinnan i tältet. Trots många privata problem och att jobbet känns tungt, så engagerar fallet honom. I sin jakt på svar finner han människor som inte tvekar att ta till våld och snart är hans eget liv i fara. Ett nytt mord sker och Henning Juul är enda vittnet.

Skendöd är en mycket spännande bok där vi får följa Hennings arbete och även hans innersta privata tankar. Tankar om hans son, som dog i den eldsvåda där Henning själv brändes mycket illa. Henning byter batterier i sin brandvarnare varje dag. Han gillar brandvarnare så pass mycket att han nu har åtta stycken i sin lägenhet.

//Marie Svensson

Comments

comments